5 grunner til hvorfor du bør ha raskere nettbutikk

En rask nettbutikk har mange fordeler, her har vi listet opp fem av de viktigste grunnene til å ha en raks nettbutikk:

Høyere rangering i søkemotorer

Søkemotorer vil belønne raske nettbutikker med en høyere rangering i søkeresultatene. En rask side er en bedre brukeropplevelse og dermed et bedre søkeresultat å henvise til for søkemotorene.

Ingen kunder liker å vente

Kunder som kan utføre en handel raskt og enkelt, vil handle mer og returnere til samme butikk. Har du først fått kunden inn i din nettbutikk, er det viktig at de ikke møter på hindringer i handleprosessen ved at ting går tregt.

Mobilt nett går tregere

Alle har med seg en mobil de kan handle med – over alt hvor de er. Dekning og hastighet på mobilnettet er i mange tilfeller mye tregere enn en fastlinje i hus eller på jobb. En rask nettbutikk vil kunne kompensere for dårlig nettforbindelse og hindre at kundene faller av.

Raskere ordre gjennom systemet

En kunde som fullfører handelen raskest mulig sørger for mindre stress på systemet og servere. I tider med stor pågang kan en treg nettbutikk gå veldig tregt hvis den er tung og har mange besøkende samtidig. Køen blir lang og kundene liker ikke å stå i kø – i hvertfall ikke i en nettbutikk.

Returnerende og fornøyde kunder

Vi kjenner alle til butikkene der vi har hatt en god handleopplevelse og dit kommer vi gjerne tilbake til. Dette er butikkene som har orden på kassen og hvor vareflyten går smertefritt. Du finner det du skal ha og får handlet raskt og greit.

Mange nettbutikker i dag er ikke klar over hvor lang tid deres nettbutikk bruker på å laste. Det er kundene som føler best om din nettbutikk er rask eller ikke – og går det tregt, forlater de fort nettbutikken.

Flere artikler av Torbjorn Seierstad

 • 5 grunner til hvorfor du bør ha raskere nettbutikk

  En rask nettbutikk har mange fordeler, her har vi listet opp fem av de viktigste grunnene til å ha en raks nettbutikk: Høyere rangering i søkemotorer Søkemotorer vil belønne raske nettbutikker med en høyere rangering i søkeresultatene. En rask side er en bedre brukeropplevelse og dermed et ..

  Les artikkel
 • Ny senior utvikler på plass hos Driv Digital

  Thomas Andersen tiltrer som senior utvikler i Driv Digital og skal hjelpe oss i den store vekstfasen Driv Digital er inne i. Thomas vil være et sterkt bidrag til kundene våre med sin lange erfaring som både utvikler og løsningsrådgiver. Han startet sin karriere som webutvikler for 15 år siden ..

  Les artikkel
 • Dine besøk på helsemyndighetenes nettsider deles for privat videresalg

  Flere norske offentlige nettsider lekker besøksdata og informasjon om brukeradferd til private utenlandske aktører som selger opplysningene videre. Bruk av kodesnutter fra utenlandske aktører sørger for at vi som bruker nettsidene legger igjen informasjon om oss selv. Denne informasjonen blir ..

  Les artikkel